Početna / S nama / Topusko

Topusko

Topusko se nalazi sedamdesetak kilometara južno od Zagreba, te između Karlovca i Siska, a upravno, pak, u Sisačko moslavačkoj županiji.

Topusko se nalazi sedamdesetak kilometara južno od Zagreba, između Karlovca i Siska, a upravno, u Sisačko moslavačkoj županiji. Općina Topusko zahvaća prostor od 198,6 kvadratnih kilometara a 2001. godine popisano je 3.219 stanovnika.

Topusko leži na nadmorskoj visini od 130 metara na području između Petrove i Zrinjske gore. Okruženo je poznatim šumama Orlova šuma i Petrova gora, a ostalo čini plodna zemlja uz rijeku Glinu i potoke Perna, Čemernica i Glinica. Ovo područje odavno je naseljeno zahvaljujući mnogobrojnim termalnim izvorima. Posebno su značajne cretne, tresetne kupke u narodu poznate kao «blatne kupke» koje postoje još samo u Češkoj.

Zahvaljujući utjecaju šuma te treseta i termalnih izvora zima je blaga, a ljeta su svježa.
Po kvaliteti termalna voda Topuskog treća je u Europi. Cilj nam je upoznati ljude s tim velikim bogatstvom i na tome bazirati razvoj Topuskog kao europskog mondenog lječilišta i kupališta. Ulažući neprekidno u nove projekte, obnovu objekata i obrazovanje osoblja, nadamo se da će Topusko postati Vaše stalno odredište.

©TopTerme 2015. Sva prava pridržana