Početna / Gastronomija / Recepti i tradicija

Recepti i tradicija

1.    Pureća rolada "TOP-TERME "

Sastojci:
pureća rolada Pureća prsa 1,40 kg,
Domaći sir 0,20 kg,
Kulen 0,10 kg,
Masline 0,10 kg

Pripremiti pureća prsa za roladu, premazati domaćim sirom u koji smo dodali začine, posložiti kulen, masline i zarolati. Učvrstiti koncem za pečenje. Naglo zapeći na roštilju sa svih strana i staviti u pleh s maslinovim uljem i peći cca 30 min na 180° C.


2.   Garnitura "TOP-TERME "

Sastojci:

krumpir 3 kg ,
šampinjoni 0,30 kg,
hamburger 0,40 kg,
luk 0,50 kg,
maslinovo ulje 0,5 l


U pećnici ispeći krumpir isječen na kockice na maslinovom ulju. Na maslinovom ulju u tavi zdinstati luk i dodati šampinjone. Isto ponoviti s lukom i hamburgerom.

 

3. Krumpir juha

Sastojci:

15 dag krumpira,
75 g crvenog luka,
0,01 kg maslaca,
1 dl vrhnja za kuhanje,
sol, papar, peršin,
pire smjesa


U posudu s debelim dnom stavljamo toplu vodu, posolimo ju i kad zakuha umiješamo gotovu pire smjesu od krumpira, maknemo na stranu. Krumpir ogulimo, očistimo i isječemo na sitne jednake kocke i stavimo u kipuću slanu vodu, kuhamo oko 5 min. Kad je kuhan, procijedi se i stavlja u prethodno pripremljenu juhu sa pireom.
Za to vrijeme dinstamo očišćeni i sitno nakosani luk, špek na kockice (dok se luk ne uvene i špek ne poprimi zlatnožutu boju) i to dodamo u juhu. Dodati sol, papar, peršin, vrhnje za kuhanje.
 

Dobar tek Vam žele Top-Terme Topusko!

©TopTerme 2015. Sva prava pridržana